вівторок, 15 червня 2021 р.

ЗНО-2021: розрахунок бала з української мови і літератури

 Визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури здійснюється у два етапи. На першому етапі визначається тестовий бал учасника зовнішнього оцінювання (максимум – 116 балів). На другому етапі, на основі тестового бала визначається рейтингова оцінка результатів учасника зовнішнього оцінювання за 200-бальною шкалою, що використовується при складанні рейтингового списку абітурієнтів при вступі до вишів України.

Результат виконання завдань №25–63 частини «Українська мова» та №67 частини «Українська мова» («Власне висловлення») буде зараховано (на бажання випускника) як державна підсумкова атестація з української мови і може бути використаний під час вступу до закладів вищої освіти як конкурсний предмет «Українська мова».

Максимальна кількість тестових балів, яку може отримати учасник ЗНО з української мови, правильно виконавши всі завдання №25–63 та №67, що будуть зараховуватися як державна підсумкова атестація, дорівнює 74 тестовим балам.

Результат виконання всіх завдань тесту може бути використано під час вступу до закладів вищої освіти як конкурсний предмет «Українська мова і література», що визначено Умовами прийому до закладів вищої освіти у 2021 році. Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи з української мови і літератури, – 116 балів.

Немає коментарів:

Дописати коментар